Aanvraag sport

Update 29 mei:

Er hoeft vanaf 1 juni GEEN aanvraag meer ingediend te worden om georganiseerd te sporten in Smallingerland. Uiteraard gelden de landelijke Corona voorschriften en maatregelen en dient een sportaanbieder zich hier ten allen tijde aan te houden.

 

Mocht u vragen hebben over bovenstaande, dan kunt u een mail sturen naar verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl.

 

 

Het kabinet heeft op 21 april jl. besloten om kinderen en jongeren vanaf 29 april ruimte te geven voor georganiseerde buitensport en –spel (geen officiële wedstrijden). Op 6 mei jl. is aangekondigd dat ook volwassenen, met inachtneming van de regels, in groepsverband in de buitenlucht mogen sporten vanaf 11 mei.

Dat wil zeggen:
 

 • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

 • Kinderen tot en met 12 jaar mochten al onder begeleiding samen buiten sporten.

 • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mochten al onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen en buurtsportcoaches; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.Wil jouw vereniging weer gaan sporten met jeugd tot en met 12 jaar, en/of jongeren van 13 t/m 18 jaar, en/of volwassenen? Dat kan, maar alleen met toestemming! Ook al heb je de jeugd al aangemeld, vraag dit dan ook aan voor volwassenen! Sportbedrijf Drachten coördineert alle aanvragen. Er zijn 3 mogelijkheden:

 

 1. Sporten op je eigen buitensportaccommodatie.
  Alleen verenigingen die een melding hebben gedaan mogen gaan sporten. Voor volwassenen is dit vanaf 11 mei.

 2. Sporten in de openbare ruimte*.
  Sporten met je sportvereniging in de openbare ruimte mag alleen wanneer het verzoek door de gemeente goedgekeurd is.

 3. Sporten bij een andere vereniging*.
  Sporten op het complex van een andere sportvereniging mag wanneer de verenigingen dit onderling afstemmen en je hiervan melding hebt gedaan bij de gemeente.

*Voor zaalsportverenigingen die materiaal uit de gymzaal of sporthal nodig hebben geldt het volgende: Eigen materiaal mag onder voorwaarde dat er een melding van gedaan wordt uit de zaal opgehaald worden. Materiaal dat bij de zaal hoort mag niet uit de zaal gehaald worden (denk aan de matten, kasten, pionnen e.d. van het Sportbedrijf). Bij een melding worden er individuele afspraken tussen vereniging en Sportbedrijf Drachten gemaakt over de mogelijkheden om je materiaal op te halen.

Aanvragen en meldingen kunnen via onderstaand formulier. Sportbedrijf Drachten zorgt dat de melding of aanvraag bij de gemeente terecht komt en koppelt u de reactie zo snel mogelijk terug. Eventuele speciale verzoeken of andere vragen kunnen gesteld worden via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl.


Aanvraagformulier
 • *
 • *
 • * velden zijn verplicht.


contact

Stel hier je vraag

 • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Zwem4daagse weer van start in de herfstvakantie!

 • 23-09-2020

In de herfstvakantie (van 12 t/m 16 oktober) gaat de Zwem4daagse weer van sta...

Laatste nieuws: Sportlaan nieuwe locatie Zwemcentrum de Welle

 • 23-09-2020

YES, de kogel is door de kerk! De Sportlaan wordt de nieuwe locatie voor Zwem...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER