Henk de Jong trotse ambassadeur van Smallingerland European City of Sport 2020

Komend jaar draagt Smallingerland de titel European City of Sport. Henk de Jong, Drachtster en hoofdtrainer van SC Cambuur, zet zich in als ambassadeur voor Smallingerland European City of Sport 2020. “Ik ben enorm enthousiast en trots om deel uit te maken van dit mooie project”, aldus Henk de Jong.

 

Het doel van Smallingerland European City of Sport 2020 is om een breed maatschappelijk netwerk op te zetten die bijdraagt aan een gezondere en vitale mienskip. De titel zorgt ervoor dat we in 2020 de verbindende kracht van sport centraal kunnen stellen. Sport en bewegen levert een bijdrage aan de kwaliteit van leven van ieder individu, maar ook aan de gemeenschap in zijn totaliteit.

 

“Ik ben al bijna 50 jaar lid van Drachtster Boys en vind dat iédereen binnen de gemeente moet kunnen sporten en bewegen”, meent de Jong. “Niet alleen voor de gezondheid, maar ook het geestelijk welzijn. Als ambassadeur ga ik me hier volledig voor inzetten”.

 

Henk de Jong is 55 jaar, woont al zijn hele leven in Drachten en heeft hart voor de sport! Voor Jeugdfonds Sport & Cultuur is Henk de Jong ambassadeur en zal daarnaast dus het gezicht van Smallingerland European City of Sport 2020 zijn. Hierdoor hoopt hij dat sportverenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers nog meer zullen samenwerken om sport en bewegen bereikbaar te maken voor iedereen.

 

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Zwemles quiz

  • 22-01-2021

Aan alle zwemleskinderen,   Het is alweer een tijdje geleden dat julli...

Laatste nieuws: Inwoners Smallingerland in beweging

  • 12-01-2021

Het zijn moeilijke tijden, voor ouderen en kwetsbaren, maar zeker ook voor jo...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER