Kidsrun 2019

Geachte ouders, verzorgers en leerkrachten,

 

Wat leuk dat uw kind zich samen met ongeveer 560(!) andere kinderen opgegeven hebben voor de Kidsrun van de 8 van Drachten. Dit is een prachtig aantal en wij, van het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en Sportbedrijf Drachten, zijn hier zeer blij mee en trots op.

 

Zondag 16 juni a.s. is het zover. Dan gaan we met z’n allen de Kidsrun (1609m) lopen. De start is dit jaar niet op de M.L. Kingboulevard, maar zal voor het eerst plaatsvinden vanaf de Hoge Bomen, nabij OBS de Tille.

Houdt u er rekening mee dat de Burgemeester Wuiteweg en de Eikesingel ten tijde van de Kidsrun en de 8 van Drachten afgesloten is voor auto's. Komt u toch met de auto dan is voldoende parkeerruimte aanwezig in de omgeving van de finish (op het Kiryat Onoplein). Mocht u op de fiets komen, dan vragen wij of u deze niet langs de Hoge Bomen wilt plaatsen, ivm grote hoeveelheid deelnemers kan dit leiden tot opstoppingen. Op het grasveld langs de vijver aan de Fabriciuslaan kunt u uw fietsen plaatsen. Daar vandaan kunt u vervolgens ook weer vlot richting de finish via het fietspad en de Reidingweg.

 

De start van de Kidsrun
Vanwege het grote aantal deelnemers vragen wij u tijdig aanwezig te zijn. Als u onderstaand tijdschema aanhoudt heeft u voldoende tijd om fris van start te gaan.

 

13.10 uur              Opzoeken plek voor de start

13.20 uur              Korte uitleg van de speaker

13.30 uur              Officiële start van de Smallsteps Kidsrun (8 van Drachten)

 

Om de start duidelijk en veilig te laten verlopen is een vakindeling gemaakt, gebaseerd op de groep waarin uw kind zit. De vakken worden afgezet met een lint en aangegeven met een bordje. Wanneer u twijfelt waar u moet starten, vraag dan gerust iemand van Sportbedrijf Drachten of de organisatie. Loopt u als ouder ook mee, dan kunt u in hetzelfde vak starten als uw kind(eren).

 

Finish
U heeft de eindstreep gehaald! Fantastisch gedaan!

Het T-shirt en startnummer mag u houden, tevens ontvangt u van de organisatie een medaille. Van het hardlopen heeft u vast dorst gekregen, daarom krijgt u bij de finish ook een appeltje (of ander stuk fruit) voor de dorst.

 

Prijsuitreiking
Vanaf ongeveer 14.00 uur start de prijsuitreiking. Alle kinderen, zowel van de scholen als individuele lopers worden in deze uitreiking meegenomen. Voor zowel de jongens als de meisjes worden prijzen in twee leeftijdscategorieën uitgereikt door de organisatie van de 8 van Drachten. De uitslag van de scholencompetitie ‘Snelste school van Smallingerland’ en  winnaar van de titel: 'Fitste school van Smallingerland' volgen 1 á 2 weken na afloop van de kidsrun.

 

T-shirt en startnummer
Elke deelnemer die zich via de school heeft opgegeven krijgt een gesponsord T-shirt van Leffel Sportswear / 100% voetbal. Wij gaan er vanuit dat u deze tijdens de wedstrijd draagt. Daarnaast krijgt iedereen een startnummer. Dit startnummer dient u zonder te vouwen aan de voorkant van het T-shirt te worden gespeld.

De T-shirts en startnummers zullen vanaf dinsdag voorafgaand aan de kidsrun langsbracht worden bij uw school. (11 t/m 13 juni)

 

Vragen?

Mocht u vragen hebben of iets willen weten dan kunt u kijken op www.8vandrachten.nl of contact opnemen met Robert Snoek (r.snoek@sportbedrijf-drachten.nl) of Sietse Pieksma (s.pieksma@sportbedrijf-drachten.nl).

 

Alvast heel veel succes, plezier en gezelligheid tijdens de Kidsrun toegewenst!

 

Sportieve groet en tot ziens op zondag 16 juni,

 

Anneke Meijer (JOGG – gemeente Smallingerland)

Chris Jaasma (organisatie 8 van Drachten)

Sietse Pieksma (Sportbedrijf Drachten)

Robert Snoek (Sportbedrijf Drachten)

 

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Omrop Fryslân op bezoek

  • 12-05-2020

Omrop Fryslân kwam op bezoek om een item te maken over de heropening va...

Laatste nieuws: Update coronavirus - heropening Zwemcentrum De Welle

  • 07-05-2020

UPDATE (9 mei 2020) - HEROPENING  Wij zijn verheugd te kunnen...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER