Mega Fries Sportfestijn

Donderdag 18 oktober organiseert Sportbedrijf Drachten in samenwerking met Sport Fryslân, Gemeente Opsterland en BV Sport het Mega Fries Sportfestijn wat in zowel Sneek, Leeuwarden als Drachten plaats gaat vinden. Dit Sportfestijn is een sportdag voor kinderen van het speciaal onderwijs en het regulier onderwijs waarbij integratie centraal staat. De kinderen gaan samen deelnemen aan verschillende sporten, spelletjes en culturele activiteiten. Een groot gedeelte van deze activiteiten betreft aangepast sporten. Door de kinderen hiermee kennis te laten maken, hopen wij dat ze zich aan gaan melden bij een vereniging.  

 

Integratie is één van de belangrijke doelen. De kinderen gaan spelenderwijs van elkaar leren en zullen ontdekken dat een beperking helemaal geen beperking hoeft te zijn. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan typisch Fryske sporten zoals kaatsen, schaatsen, fierljeppen en Frysk damjen.  Na afloop krijgen de kinderen een voucher waarmee ze nog eens 3x gratis kunnen sporten bij een van de aanwezig sportaanbieders. Deze manier van sportstimulatie is erg belangrijk en we hopen natuurlijk dat het leidt tot kinderen die zich aanmelden bij een vereniging.  

 

De 254 deelnemende kinderen hebben zich inmiddels aangemeld en staan te popelen om van start te gaan. 219 hiervan komen van het speciaal onderwijs en 45 van het regulier onderwijs. En niet alleen zij staan te popelen, ook wij hebben er erg veel zin in. Via deze weg willen we ook nogmaals de deelnemende verenigingen en organisaties bedanken voor hun medewerking en aanwezigheid.

 

De volgende onderdelen worden aangeboden:

Bowlen, fitness, gymnastiek, kaatsen, schaatsen, fierljeppen, judo, rolstoelrugby, dans, yoga, Frysk damjen, paardensportspel, skûtsje-memory, djembé en circus.

 

Nieuwsgierig geworden? U bent welkom om een kijkje te komen nemen! Het Mega Fries Sportfestijn in Drachten begint om 09:30 en duurt tot 13:00 in Sportcentrum Drachten, Leerweg 3.

 

Voor meer informatie over aangepaste sporten kunt u terecht op: www.unieksporten.nl

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Bootcamp lessen op buitenterrein!

  • 12-03-2021

De Bootcamp lessen worden op de volgende momenten aangeboden:   Maanda...

Laatste nieuws: Hooper Architects ontwerpt nieuw zwemcentrum de Welle

  • 16-03-2021

Groene identiteit centraal in ontwerp zwembad Drachten Tijdens een informati...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER