Nederland vrouwenzaalvoetbalteam start EK-route in Drachten!

Het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam speelt zondag 18 februari een oefenwedstrijd tegen Finland. Locatie is het Sportcentrum Drachten, waar om 17.00 uur wordt gestart. Daags erna, maandag 19 februari, speelt het team van bondscoach Marius Privee opnieuw tegen Finland. Dan in Sportcentrum Leek, waar de wedstrijd om 20.00 uur begint.

 

Het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam keert na een afwezigheid van acht jaar weer terug in het internationale voetbal. Doelstelling is kwalificatie voor het eerste officiële Europees kampioenschap zaalvoetbal in februari 2019.

In 1983 kwam het hoogste nationale vrouwenzaalvoetbalteam voor het eerst in actie, maar na een wedstrijd of tien in de jaren tachtig, werden er sinds 1990 slechts drie wedstrijden gespeeld. Eén in 2008 en twee in 2009. Daarna werd het weer stil rondom het team. Bondscoach Marius Privee over de stilte rondom de internationals: "Het ging destijds om oefenwedstrijden. Een echt doel ontbrak. Dat doel is er nu wel, doordat de UEFA onlangs heeft besloten dat er in 2019 voor het eerst in de geschiedenis een EK vrouwenzaalvoetbal wordt georganiseerd. Daar willen wij als Nederland graag bij zijn."

 

Tickets voor beide interlands van het Vrouwenzaalvoetbalteam kunnen worden aangeschaft via de webshop van de KNVB (onsoranje.nl/tickets). Zowel in Drachten als in Leek betaal je 5 euro voor een kaartje. Elk 2e kaartje is gratis.

 

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER