Nieuwsupdate sportverenigingen

De gemeente Smallingerland telt zo'n 100 sportverenigingen, die op het moment van schrijven door de strijd tegen corona allemaal gesloten zijn. Er is veel onzekerheid over het verdere verloop van het virus en daarmee ook de maatregelen die getroffen zullen worden. Wel kunnen we nu al stellen dat de impact voor de sport op meerdere vlakken groot zal zijn. Wij kunnen ons derhalve goed voorstellen dat er veel vragen leven. Vragen waar ook Sportbedrijf Drachten op dit moment niet altijd een antwoord op zal hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld al noodpakketten voor ondernemers, maar is op dit moment nog niet voldoende duidelijkheid of en welke regelingen er voor getroffen sportverenigingen beschikbaar komen. Natuurlijk houdt Sportbedrijf Drachten als verenigingsondersteuner de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen wij jullie informeren wanneer er belangrijk nieuws is. Zo geeft de Vereniging Sport & Gemeenten bijvoorbeeld aan (in hun bericht van 23 maart j.) dat zij verwachten eind deze week meer duidelijkheid over de regeling voor de sportverenigingen te hebben.
Update 26-03-20 @ 19:35 uur - LANDELIJKE REGELING VOOR SPORTCLUBS. Bekijk ons platform voor meer informatie!

Daarop aansluitend hebben wij een online platform gelanceerd waar bestuursleden vragen kunnen stellen, informatie kunnen delen en met elkaar in gesprek kunnen over actuele thema’s. Daarnaast organiseren wij aanstaande dinsdag om 19:30 uur een digitaal voorzittersoverleg (videoconference) waarvoor u van harte uitgenodigd wordt om ervaringen te delen en vragen te stellen. Behalve deze actiepunten staan uiteraard ook gewoon onze verenigingsondersteuners, weliswaar vanuit huis, voor u klaar om te adviseren bij uw vraagstukken (via: verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl). 

Platform
Het platform waar u 24 uur per dag terecht kunt is te bereiken via: http://www.smallingerlandcityofsport.nl/forum/ 
U kunt daar (uiteraard gratis) een account aanmaken, berichten plaatsen, vragen aan elkaar stellen en relevante informatie delen. Voor individueel advies van onze verenigingsondersteuners en vragen aan het Sportbedrijf kunt u rechtstreeks contact opnemen via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl  

Voorzittersoverleg
Het digitale voorzittersoverleg vindt aanstaande dinsdag 31 maart plaats om 19:30 uur. Wij gebruiken daarvoor de applicatie Zoom. Via de website www.zoom.us (of op uw tablet of smartphone in de appstores) gratis te downloaden. De voorzitters van alle sportverenigingen hebben inmiddels hier een uitnodiging (per e-mail) gehad. Heeft u deze niet gehad en wilt u graag deelnemen, dan kunt u ons mailen voor verdere details (wederom via: verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl). Heeft u hulp nodig bij het installeren of instellen van de applicatie dan kunt u 1 van onze verenigingsondersteuners om hulp vragen. 

Tot slot willen wij u graag wijzen op de veel gestelde vragen voor sportclubs op de website van NOC NSF en de overige bronnen op ons platform

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Zwemles quiz

  • 22-01-2021

Aan alle zwemleskinderen,   Het is alweer een tijdje geleden dat julli...

Laatste nieuws: Inwoners Smallingerland in beweging

  • 12-01-2021

Het zijn moeilijke tijden, voor ouderen en kwetsbaren, maar zeker ook voor jo...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER