Uniek project voor kleuters in Smallingerland

Sportbedrijf Drachten en Adonis sportacrobatiek zijn een project gestart om het Nijntje Beweegdiploma te implementeren op de basisscholen in de gemeente. Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) hebben samen een leuk beweegprogramma ontwikkeld voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. De kinderen leren al spelenderwijs de basis van het bewegen. Het beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries, die worden afgesloten met een ‘Beweegfeestje’ waarbij de kinderen hun diploma ontvangen. Het project is uniek, omdat de werkwijze en uitvoering nog nergens zo groot en breed is weggezet. De methode wordt bij 11 basisscholen ingevoerd en alle groepsleerkrachten worden geschoold tot Nijntje trainer. De scholing wordt verzorgd door Coach Sport & Bewegen Dagmar Lensink. Zo worden alle scholen bevoegd om zelfstandig de lessen te geven en alle kinderen voor te bereiden op een leven lang sporten!

Met trots kunnen wij de eerste school bekendmaken die klaar is om het Beweegdiploma te halen, namelijk: OBS ’t Tweespan. Donderdag 12 januari hebben zij de feestelijke afsluiting in Sporthal de Drait. 
 

Heeft uw basisschool interesse om ook het Nijntje Beweegdiploma bij groepen 1 en/of 2 in te voeren? Neem dan contact op met Dagmar Lensink

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Omrop Fryslân op bezoek

  • 12-05-2020

Omrop Fryslân kwam op bezoek om een item te maken over de heropening va...

Laatste nieuws: Update coronavirus - heropening Zwemcentrum De Welle

  • 07-05-2020

UPDATE (9 mei 2020) - HEROPENING  Wij zijn verheugd te kunnen...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER