Passend voetbal

Sportbedrijf Drachten is gestart met een nieuw project in samenwerking met VV Drachtster Boys, vanuit de Open Club gedachte. Ditmaal met het ideaal dat elk kind kan voetballen in Smallingerland. Voetbal is voor iedereen. Smallingerland telt vele voetbalverenigingen met een prachtig en soms zelfs uniek aanbod. Toch is er een aanzienlijke groep kinderen die tussen wal en schip is geraakt en geen plezier meer beleeft aan sport. Als het aan Sportbedrijf Drachten en VV Drachtster Boys ligt komt daar verandering in met Passend Voetbal.

 

Unieke doelgroep

Passend Voetbal is voor kinderen met aan autisme of ADHD verwante gedragskenmerken. Echter ook kinderen met een lichte motorische beperking, obesitas of hoogbegaafdheid kunnen meedoen. Het wordt georganiseerd voor ieder kind dat moeite heeft in een regulier jeugdteam. Passend Voetbal deelnemers hebben dus geen opvallende fysieke en/of verstandelijke beperking. Kinderen met fysieke en/of verstandelijke beperking kunnen al jaren terecht bij het G-voetbal bij VV Drachten en zaalvoetballen bij Sportstichting Dol Fijn.

 

Voetbaltraining

De voetbaltrainingen worden gehouden op de woensdagmiddagen van 15.30 tot 16.30 uur (start 22 mei), op Sportpark Drachtster Bos aan de Postlaan. Onder leiding van een gediplomeerde trainer wordt gestart met een serie van zes trainingen in kleine trainingsgroepen. De training is in eerste instantie voor jongens en meisjes van 8-15 jaar. Om sfeer te proeven mag altijd een keertje worden meegetraind zonder enige kosten en verplichtingen.

 

Vervolgaanbod

Tijdens de pilot verzorgt Sportbedrijf Drachten de trainingen. Als er voldoende animo is, zijn alle partijen voornemens om na de zomervakantie te starten met een wekelijkse training. Om dit structureel te kunnen aanbieden wordt een fonds opgericht om bijvoorbeeld vergoedingen voor de trainers in de toekomst te garanderen. Daarom wordt voor deze zes trainingen een symbolische vergoeding gevraagd om dit maatschappelijke project te borgen.

Zoals al aangegeven zijn de initiatiefnemers van Passend Voetbal in Drachten op zoek naar deelnemers, donateurs, sponsoren, maar ook naar trainers / begeleiders om dit project voort te laten bestaan. Een zoektocht naar enkele gekwalificeerde trainers/begeleiders is inmiddels gestart.

 

Voor vragen, opmerkingen en aanmelden kan contact opgenomen worden met Jorick de Haan (verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl / 06-83609533).

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Omrop Fryslân op bezoek

  • 12-05-2020

Omrop Fryslân kwam op bezoek om een item te maken over de heropening va...

Laatste nieuws: Update coronavirus - heropening Zwemcentrum De Welle

  • 07-05-2020

UPDATE (9 mei 2020) - HEROPENING  Wij zijn verheugd te kunnen...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER