Smallingerland krijgt titel European City of Sport 2020

De gemeente Smallingerland ontving het heugelijk bericht dat ACES positief besloten heeft over Smallingerland als European City of Sport 2020.

 

Nadat het college deze zomer haar ambitie voor de kandidatuur bevestigde, bracht de auditcommissie van ACES Europe op 26 september jl. een werkbezoek aan Smallingerland. De commissie is van mening dat Smallingerland een mooi voorbeeld is waarin het sportbeleid goed geïntegreerd is op diverse gebieden zoals gezondheid, bewegen, onderwijs en inclusie. Daarnaast beschikt Smallingerland over een ruim aanbod van sportaccommodaties. Dit alles komt overeen met de doelen van ACES Europe.

 

De auditcommissie zou uiterlijk in november bekend maken of Smallingerland in aanmerking komt voor de titel. De gemeente is dan ook verheugd dat dit positieve besluit nu al binnen is. In november neemt de gemeenteraad een besluit over de middelen die eventueel beschikbaar komen voor een extra impuls in 2020. In december neemt de gemeente de titel officieel in ontvangst bij een feestelijke bijeenkomst bij het Europees Parlement in Brussel. 

 

 

Foto genomen door: Jilmer Postma

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Omrop Fryslân op bezoek

  • 12-05-2020

Omrop Fryslân kwam op bezoek om een item te maken over de heropening va...

Laatste nieuws: Update coronavirus - heropening Zwemcentrum De Welle

  • 07-05-2020

UPDATE (9 mei 2020) - HEROPENING  Wij zijn verheugd te kunnen...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER