Sportaccommodaties Sportbedrijf Drachten rookvrij

Vanaf 1 juni 2019 sluit Sportbedrijf Drachten zich aan bij de Rookvrije Generatie. Samen met jullie, de gebruikers en bezoekers van onze accommodaties, gaan wij op weg naar deze rookvrije generatie. Dit betekent dat wij onze sportaccommodaties zowel binnen, wat al een aantal jaar het geval is, als bij de entree rookvrij maken. Zo willen wij kinderen het goede voorbeeld geven als zij bij ons sporten. Het is belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Sport en roken passen niet bij elkaar.

 

Wat verandert er?
Vanaf 1 juni 2019 is het Sportbedrijf rookvrij. Iedereen is en blijft welkom bij onze accommodaties, ook rokers! We vragen rokers echter om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dat betekent dat de entree van de accommodaties rookvrij is en dat rokende mensen daar ook op aangesproken mogen worden. Bij Zwemcentrum de Welle zijn vele van onze gasten kinderen en is dus ook het volledige buitenterrein (buitenbad, zonneweide, etc.) rookvrij.

 

Waarom op weg naar rookvrij?

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er een teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

 

Maakt u zich als gebruiker van onze accommodaties samen met ons sterk voor een gezonde (sport)omgeving voor kinderen in Smallingerland? Op www.rookvrijegeneratie.nl leest u meer informatie over hoe dat kan. Wij staan in elk geval altijd open om over het onderwerp in gesprek te gaan.

Heeft u vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl of 0512 58 36 66

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Nieuwe Aqua Doelgroepen in 2020!

  • 10-12-2019

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Wij gaan knallend 2020 in met nieuwe doel...

Laatste nieuws: Henk de Jong trotse ambassadeur van Smallingerland European City of Sport 2020

  • 04-12-2019

Komend jaar draagt Smallingerland de titel European City of Sport. Henk de Jo...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER