Survival Run - 21 juni

Hierbij de informatie die naar de scholen verstuurd is. Starttijden zijn tevens naar de scholen verstuurd, deze staan niet op onze website.

 

Beste scholen,

 

Wat ontzettend leuk dat jullie (weer) meedoen aan de survivalrun! Dit jaar mogen wij 605 deelnemers verwelkomen, een fantastisch aantal wederom.

 

Locatie

Dit jaar is de survivalrun wederom in en rondom Zwemcentrum De Welle (Reidingweg 6, Drachten).

Wij raden u aan zoveel mogelijk op de fiets te komen in verband met grote aantal deelnemers. Uw fiets kunt u parkeren in de stalling bij de ingang van Zwemcentrum de Welle of op de busparkeerplaats aan de overkant van de ingang.

 

Kleedkamers / douches / Kleding

Indien nodig kunnen deelnemers gebruik maken van de kleedkamers en douches bij het 50 m. bad. Deze zijn bereikbaar via de schoolingang (aan de achterzijde). Gelieve geen waardevolle spullen in de kleedkamers achterlaten. Elke school heeft een stuk veld waar de tassen/kleding etc. kunnen liggen. Dit staat aangegeven d.m.v. een bord op een pion. De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing of diefstal van eigendommen.

Sommige onderdelen bevinden zich in/over het water. De kans is zeer groot dat de kinderen nat worden. Vraag de kinderen om zwemkleding onder hun sportieve kleding te doen en schone kleren  + handdoek mee te nemen. Let op: Gebruik van het zwembad is niet toegestaan.

 

Zwemdiploma

In de aanmelding hebben jullie aangegeven of leerlingen uit groep 5 t/m 8 wel/niet een zwemdiploma hebben. Kinderen die geen zwemdiploma hebben mogen de water-onderdelen niet doen. Groep 3/4 heeft daarom net als vorig jaar een aangepaste route, waar geen wateronderdelen in voor komen. Wij gaan er vanuit dat jullie dit duidelijk communiceren naar de leerlingen en begeleiders.

 

Start/Finish

De kinderen starten en finishen achter Zwemcentrum de Welle. Dit is aan de kant van de beachvolleybal velden en het klauterbos. Elke school dient uiterlijk 10 minuten voorafgaand aan de start van hun eerste groep aanwezig te zijn bij Zwemcentrum de Welle.

 

Starttijden en teams

Elke 3 minuten starten teams van jullie scholen. Het starten zal in startvakken gedaan worden, meld je 10 minuten voor je starttijd bij de wedstrijdleiding onder de partytent nabij de startlijn, zo voorkomen we vertraging. Alle teams worden begeleidt door een CIOS of SDV-student. Ouders/verzorgers die willen begeleiden zijn uiteraard weer meer dan welkom om mee te lopen met de groep. Het is niet de bedoeling dat begeleiders de obstakels gaan doen, helpen mag natuurlijk wel!  De survivalrun zal niet op tijd gaan, er is dus geen sprake van een winnaar of verliezer. Plezier en sportiviteit staat voorop! U heeft de teams zelf samengesteld d.m.v. de formulier ingevuld terug te sturen, waarvoor dank. Bijgevoegd aan de mail met deze informatie zitten ook de begeleidersformulieren van uw school. Hierop staan de starttijden per team vermeld, geef deze goed door aan de deelnemers en begeleiders. Bij de start krijgt de SDV- of CIOS-student dit formulier mee, dus zelf meenemen mag, maar hoeft niet per se.

 

Het parcours

Het parcours is op plattegrond bijgevoegd bij de begeleidersformulieren (zie afbeelding). De begeleidende studenten weten verder de precieze route. Onderweg zal op belangrijke punten bewegwijzering aanwezig zijn. Groepen 3 en 4 lopen een ander parcours (korter) dan groepen 5 tot en met 8. Het parcours wordt als team afgelegd, dus blijf bij elkaar. Het is niet de bedoeling dat kinderen individueel vooruit gaan lopen e.d. Bij elke hindernis hangt een afbeelding + uitleg. Uitvoering van hindernissen voor groepen 3 en 4 kunnen verschillen van 5 tot en met 8. Dit staat duidelijk aangegeven.

Het kan zijn dat de ene groep sneller is dan de andere. Deze survivalrun staat in teken van plezier en sportiviteit. Inhalen is toegestaan, maar alleen tussen de hindernissen in. Bij een hindernis moet je soms even wachten, elkaar aanmoedigen is goed, elkaar helpen nog beter!  Na afloop bij de finish zal er en nog een teamfoto gemaakt worden van elk team, deze zullen later op de website (www.sportbedrijf-drachten.nl) en op Facebook/Instagram komen.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij het graag!

 

Namens Sportbedrijf Drachten,

Daniëlle Veenstra, Brenda Jager en Robert Snoek

 

 

 

 

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER