Themabijeenkomst sportverenigingen op 25 april

Hoe verstevigt u het fundament van uw vereniging?

Tijdens de themabijeenkomst van Sportbedrijf Drachten krijgt u antwoord op deze vraag. Deze avond wordt georganiseerd voor bestuursleden en trainers van alle sportverenigingen in Smallingerland. Tijdens de bijeenkomst wordt door twee gastsprekers dieper ingegaan op de thema’s ‘vrijwilligerswerving en – behoud’, ‘de nieuwe AVG wetgeving’ en ‘teamwork’. Drie thema’s die voor een groot deel bijdragen aan een stevig fundament van een vereniging.

Wanneer: Woensdag 25 april
Waar: Sportcentrum Drachten, Leerweg 3 Aanvang: 18:45
Kosten: Gratis

Het programma:

18:45 Inloop met een bakje koffie

19:15 Presentatie: Vrijwilligersbeleid door Edward Stulp van Sport Fryslân.

Als sportvereniging kun je niet zonder vrijwilligers. Maar hoe vind je deze helpende handen binnen jouw club? Sport Fryslân garandeert met de cursus ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’ meer vrijwilligers voor jouw vereniging.

Edward Stulp is Adviseur Sportverenigingen voor Sport Fryslân. Hij geeft tips & tricks ten aanzien van vrijwilligerswerving en vertelt meer over de cursus die verenigingen in Smallingerland kan helpen aan een rooskleurige toekomst.

19:40 De vernieuwde AVG wetgeving

Het houdt vele verenigingen bezig: per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De oude Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Edward Stulp gaat ook in op hoe Sport Fryslân verenigingen gaat helpen om de juiste organisatorische en technische maatregelen te nemen.

20:05 Pauze

20:15 Interactieve workshop: ‘Teamwork binnen een team van bestuursleden en/of sporters’ door René Felen van TripleWinSport.
TripleWinSport begeleidt diverse clubs, teams en spelers en houdt zich daarbij voornamelijk bezig met gedrag en houding van coaches en spelers en helpt mee aan het behalen van het maximale resultaat uit het team.

René Felen is teamontwikkelaar en heeft gewerkt met o.a. Giovanni van Bronckhorst en Ronald Koeman. Met die laatste werkt hij nu ook weer samen bij het Nederlands Elftal. Daarnaast heeft hij teams begeleid in tal van andere sporten zoals handbal, basketbal, golf en voetbal.

21:00 Afsluiting met een hapje en een drankje

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan vóór woensdag 11 april door een mail te sturen naar verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl. Wij horen graag met hoeveel mensen u komt en vanuit welke functie.

Wij zien u graag de 25ste!
Namens Sportbedrijf Drachten,
Jorick de Haan en Erik Schuur (0512-583666) 

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER