Zes watertappunten geopend in Drachten!

Woensdag 31 mei 2017 zijn zes nieuwe watertappunten in Drachten officieel geopend door wethouder Marja Krans.

Tijdens de opening werden twee winnaars van de Vitenswedstrijd 2016 extra in het zonnetje gezet. Actrice en danseres Ingrid Jansen heeft met haar dans het startsein gegeven voor de Selfie-actie @ikdrinkwater op Instagram.

 

Gezonde keuze

Ons kraanwater is gezond en van topkwaliteit. Hoe meer watertappunten er zijn, hoe makkelijker het om van de gezonde keuze een gemakkelijke keuze te maken. Dit is binnen de gemeente het motto bij de aanpak “Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)” en het project “Gezond in Smallingerland. Het is handig om buiten en onderweg water te kunnen tappen. Ook op plekken waar kinderen sporten en bewegen is kraanwater een gezonde en duurzame dorstlesser.

 

Twee Vitens watertappunten cadeau

Waterbedrijf Vitens bestond in 2016 tien jaar en vierde dat door honderd tappunten voor kraanwater weg te geven door middel van een wedstrijd. Mensen konden voor hun gemeente een tappunt winnen aan de hand van een selfie-actie. Twee inwoners van Smallingerland hebben iedere een watertappunt gewonnen.

 

Goed doel

De nieuwe watertappunten zijn mogelijk gemaakt uit projectgelden en door waterbedrijf Vitens. Ze voldoen aan alle kwaliteitseisen, zijn vandaalbestendig en kunnen het hele jaar worden gebruikt. Tevens draagt ieder tappunt dat is geplaatst bij aan een schoon drinkwaterproject in een ontwikkelingsland via Join the Pipe.

 

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Omrop Fryslân op bezoek

  • 12-05-2020

Omrop Fryslân kwam op bezoek om een item te maken over de heropening va...

Laatste nieuws: Update coronavirus - heropening Zwemcentrum De Welle

  • 07-05-2020

UPDATE (9 mei 2020) - HEROPENING  Wij zijn verheugd te kunnen...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER