Niveaus en indeling A diploma

Niveau 1

Bij het A diploma wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken. Hiermee wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren o.a.: drijven op buik en de rug, op de kant klimmen en onder water gaan. De lessen op dit niveau vinden plaats in het instructiebad.

Niveau 2

In niveau 2 leren kinderen de enkelvoudige rugslag. Daarnaast leren kinderen: verschillende manieren van in het water gaan, klimmen en klauteren op een vlot en naar de bodem gaan. De lessen op dit niveau vinden plaats in het instructiebad.

Niveau 3

In niveau 3 wordt de schoolslag aangeleerd. Deze lessen vinden nog plaats in ondiep water. Wel wordt er al geoefend met springen en zwemmen op de rug in diep water.

Niveau 4

De kinderen hebben in de eerste drie niveau's het zwemmen geleerd. In niveau 4 is de overstap gemaakt naar het diepe bad. Dit laatste niveau staat voor het verbeteren en verfijnen van de techniek. De aangeleerde zwemslagen worden veelvuldig geoefend en er wordt gewerkt aan de conditie. Wanneer de kinderen alle technieken beheersen, gaan zij proefzwemmen. De lessen vinden plaats aan de startblokzijde van het 50-meter bad.

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER