ondersteuning op maat - duurzaamheid

STC De Kluners 

De winter kondigde zich aan, evenals STC De Kluners. De vereniging wilde graag meer leden werven. De schaatscursus zat in een paar weken vol met 30 deelnemers, waarvan inmiddels al 10 daadwerkelijk lid zijn geworden. 

 

Dodgeball Club Drachten 

Voorzitter Pieter Bouma van Dodgeball Bond Nederland was benieuwd naar de mogelijkheden om een vereniging op te zetten in Drachten. Na enkele gesprekken heeft Pieter begin 2020 de vereniging opgezet. Inmiddels heeft de vereniging eind februari 2020 al 8 volwassen leden en sporten ze wekelijks. 10 maart begint een cursus Dodgeball voor kinderen. Het Sportbedrijf zorgt er bij deze nieuwe sport voor dat de basisschoolkinderen kennis maken met Dodgeball tijdens de reguliere gymlessen. 

 

Drachten Diamonds

Ten behoeve van het werven van leden organiseren we een 5-weekse cursus honkbal. We hebben ook nog een aantrekkelijke actie bedacht waardoor kinderen die het leuk vinden direct lid kunnen worden en een gratis handschoen ontvangen.

 

ONT/CHZ Zaalvoetbalvereniging

ONT/CHZ is op zoek naar een aantal nieuwe leden; mannen en vrouwen. We hebben samen het “Winterstop abonnement” ontwikkeld; een ledenwervingsactie die jaarlijks terug kan komen. Eerder in het jaar zijn we samen begonnen met het schrijven van een sponsorplan die de vereniging op een gewenst moment gaat hervatten.

 

Bowlsvereniging Drachten

De bowlsvereniging heeft ruimte voor nieuwe leden. Samen met de vereniging zijn we bezig om de brede doelgroep te bereiken en kennis te laten maken met de sport. Hiervoor gaan wij de zichtbaarheid vergroten en een cursus organiseren van 4 weken.

 

Boksclub Drachten

De samenwerking met deze vereniging is altijd uitstekend geweest. Wij hebben samen een 12-weekse cursus opgestart die structureel nieuwe leden oplevert en periodiek herhaald kan worden. Ter aankondiging hebben wij samen een promotiefilmpje gemaakt. Tussendoor zijn wij bezig geweest met een sponsorplan waarbij wij in de laatste fase zitten en bijna kunnen werven.

 

RSO Oudega

De vereniging wilde kennismakingslessen acrogym opzetten. Onze buurtsportcoach die actief is in Oudega heeft dit geregeld met de basisscholen en inmiddels hebben ze een lesgroep kunnen opstarten.

 

De Quad Fighters

Een vereniging die aangepast sporten aanbiedt en nieuwe leden kon gebruiken. Samen hebben we een aantal ideeën besproken om nieuwe leden te laten kennismaken met de sport.

 

Bowlingvereniging Drachten

De vereniging heeft samen met Sportbedrijf Drachten een meerweekse bowlingcursus en meerdere ledenwervingsactiviteiten georganiseerd. Inmiddels heeft de vereniging daardoor zelfs een jeugdafdeling.

 

Rookvrije Bridgeclub

Om het ledenaantal van de Rookvrije Bridgeclub uit te kunnen breiden, heeft het Sportbedrijf de Bridgeclub geadviseerd en ondersteund bij het organiseren van een cursus voor beginners. Deze 12-weekse cursus heeft geleid tot nieuwe leden en grote tevredenheid binnen de club. 

 

DMHC De Graspiepers

Ten behoeve van het werven van leden organiseerden Sportbedrijf Drachten en De Graspiepers samen een 3-weekse cursus hockey. Als extraatje kreeg iedere deelnemers alvast een gebitsbeschermer die vanuit het Activiteitenbudget van het Sportbedrijf gefinancierd kon worden.

 

KV Drachten

Ten behoeve van het werven van leden, het aansluiten op de actualiteit en naamsbekendheid van de vereniging zijn gezamenlijk met het Sportbedrijf clinics met basisscholen opgezet. Deze clinics werden gegeven door spelers uit het Nederlands Korfbalteam. De clinics waren in de weken rondom het EK Korfbal 2019 in Friesland, waardoor de deelnemende kinderen ook hierbij aanwezig konden zijn. Dit sloot allemaal mooi op elkaar aan.

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER