ondersteuning op maat - Sport

HBV Drachtsterpijl en KC de Pein 

Voor sportverenigingen hebben wij een niet sport-specifieke trainerscursus georganiseerd waarin de omgang met de sporter centraal stond. Ondanks dat de twee verenigingen dus een totaal andere sport aanbieden, ging de combinatie erg goed. Alle deelnemers hebben uiteindelijk het diploma van de trainerscursus mogen ondertekenen.  

 

Futsal Drachten en Rookvrije Bridgeclub Drachten

Op verzoek van wedstrijdsecretaris John Marinus hebben wij een Cursus AED/Herhaling georganiseerd. De Rookvrije Bridgeclub sloot vervolgens aan. Onder leiding van Draaisma Rescue training zijn alle cursisten geslaagd (voor de herhaling).

 

FTC Smallingerland

Fiets- en Toer Club Smallingerland wil nieuwe fietstocht door en om Drachten op de kaart zetten en heeft het Sportbedrijf gevraagd hierover mee te denken.

Door verschillende gesprekken met het Sportbedrijf is er een samenwerking ontstaan tussen de 8 van Drachten en FTC, resulterend in de ’88 van Drachten’. Een fietstour door en om Drachten met de start in het centrum van Drachten. Een succesvolle eerste keer smaakt naar meer en dus wordt ook in 2020 de tocht weer georganiseerd.

 

TV Douwekamp Opeinde

TV Douwekamp gaf aan dat zij graag spandoeken willen (laten) ontwikkelen om hun ‘Maak Kennis met Tennis’ lessen nog beter te promoten. Dit kan vanuit het PR & Communicatiebudget van het Sportbedrijf. Wij hebben ze echter aangeraden om eerst een beter logo te creëren. Dit straalt ook weer een stukje professionaliteit en duurzaamheid uit. Ook op die manier adviseren wij onze verenigingen.

 

Rugby Club Drachten

De Rugbydag is een jaarlijks terugkerende activiteit op onze Schoolsportagenda. Dit jaar viel het aantal deelnemers helaas tegen, waardoor de dag geen doorgang kon vinden. Wij hebben daarom direct een gratis cursus van zes lessen opgestart en het breder neergezet. Dit werkte wel, 10 kinderen die zich hiervoor hebben aangemeld.

 

Wielervereniging Kapenga

In samenwerking met VVN en Wielervereniging Kapenga hebben wij fietsclinics georganiseerd voor basisschooljeugd in Smallingerland. Tijdens de clinics moesten de kinderen een bepaalde parcours afleggen en op speciale fietsen rondjes rijden. Hierbij werd ook aandacht besteed aan veiligheid.  Voor WV Kapenga was het tegelijkertijd een mooie kans om nieuwe leden te werven voor hun vereniging.

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER