Avond4daagse Drachten 2020

BELANGRIJK NIEUWS!

Vanwege de coronacrisis zal het aanmeldproces voor de Avond4daagse pas in gang worden gezet nadat de scholen weer beginnen en het duidelijk is hoe er op dat moment met grootschalige evenementen mag/moet worden omgegaan.

 

 

LET OP!

De inschrijving opent binnenkort! De benodigde informatie wordt naar de directie en contactpersonen, van vorige edities, van de scholen gestuurd. Een nieuwe contactpersoon? Geef dit aan ons door via de mail.

 

Wanneer

Maandag 25 mei t/m donderdag 28 mei 2020. 

Ook dit jaar eindigen wij met een route door het centrum, zodat alle lopers hier in een gezellige ambiance kunnen worden aangemoedigd door familie en vrienden. Er is net als vorig jaar ook besloten om een inhaaldag in te plannen. Dit is vrijdag 29 mei 2020. Mocht de laatste wandelavond (donderdag) worden geannuleerd vanwege slecht weer, dan kan deze een dag later alsnog worden ingehaald. Dit is dan niet per se dezelfde route als de geannuleerde route.

 

Waar

Net als vorig jaar is de start- en finishlocatie: Sportcentrum Drachten (Leerweg 3, Drachten).

 

Parkeren

Ons advies is om met de fiets te komen. Deze kun je kwijt in één van de fietsstallingen van het Liudger. Zie hiervoor de plattegrond. Mocht je toch genoodzaakt zijn met de auto te komen, dan kun je deze parkeren bij het ROC Friese Poort, gelegen achter het Sportcentrum. Let hiervoor goed op de verkeersborden. Ook dit is te zien op de plattegrond.

 

Routes

Dit jaar bieden wij weer routes van 5 en 10 kilometer. Op dit moment zoeken wij uit hoe wij op een veilige manier nieuwe routes kunnen toevoegen aan de Avond4daagse 2020.

 

De routes downloaden op je mobiel? Dat kan ook dit jaar weer!

 

Starttijden

De starttijden publiceren wij zo spoedig mogelijk. Individuele lopers starten weer voor alle scholen aan zodat zij lekker door kunnen lopen en niet opgehouden worden.

 

NIEUW!! Scholen/groepen kunnen dit jaar zelf hun starttijd reserveren door de Avond4daagse aanmelding al vroeg in het jaar te regelen. Hierdoor heeft iedere school/groep zelf een gunstige starttijd in handen. Wacht niet te lang, anders zijn vele starttijden al bezet door andere scholen/groepen.

 

Zorg dat je uiterlijk een half uur voordat je moet starten je groep hebt verzameld op het grasveld achter de sporthal.

 

Aanmelden

De inschrijving opent spoedig! Uit de evaluatie is gebleken dat men graag eerder alle benodigde informatie ontvangt over de Avond4daagse. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de uiterlijke datum van aanmelden op vrijdag 17 april te zetten voor scholen/groepen. Op deze manier kunnen wij alle betrokken partijen zoals verzocht eerder informeren.

 

VEILIGHEID

Om de veiligheid en gezondheid van de wandelaars te kunnen waarborgen, worden getrainde en gecertificeerde EHBO'ers en verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden. Veiligheid staat hoog in het vaandel. Individuele lopers t/m 12 jaar moeten zorgen voor een begeleider (minimaal één per 10 wandelaars).

 

THEMA 

In 2018 zou 'elke dag een feestje' worden, maar het weer liet ons hierbij helaas in de steek. Het thema van vorig jaar was: ‘Na regen komt zonneschijn!’. In april/mei wordt het thema van de Avond4daagse 2020 bekendgemaakt.

 

SOCIAL MEDIA

We maken ook deze keer weer gebruik van verschillende social media kanalen zoals Facebook en Instagram. Op die manier houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Tegelijkertijd nodigen wij ook u uit om via social media te laten weten wat u van de Avond4daagse vindt en of u ook mee doet.

 

INFORMATIEBOEKJE

Begin mei is deze te downloaden op deze webpagina.

 

Algemene voorwaarden

Uiteraard gelden er huisregels tijdens de Avond4daagse Drachten. Klik hier voor de algemene voorwaarden.

 

VRAGEN?

Klik hier voor de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met het Jorick de Haan of Floran Bathoorn van het Sportbedrijf. Zij zijn te bereiken op nummer 0512-583666 of via avond4daagse@sportbedrijf-drachten.nl

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 

Meld u nu aan voor whatsapp meldingen over de Avond4daagse.
Stuur “A4D aan” naar 06-12417151 en ontvang een melding als er belangrijk nieuws is. (om berichten te ontvangen is het noodzakelijk ons nummer ook in uw contactenlijst op te slaan.)
Heeft u vragen? Dan kunt u deze appen naar ditzelfde nummer. U ontvangt dan zo snel mogelijk een antwoord.

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: Update coronavirus

  • 12-03-2020

UPDATE (1 april 2020)   Accommodaties Zwemcentrum De Welle en al onze...

Laatste nieuws: Nieuwsupdate sportverenigingen

  • 26-03-2020

De gemeente Smallingerland telt zo'n 100 sportverenigingen, die op het mo...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER