Wandelen

 

Mag ik wel een ommetje maken gezien de coronamaatregelen?

Ja, een wandeling maken mag. Bewaar minimaal 1.5 meter afstand en zoek geen drukke plekken op.
Houd je altijd aan de richtlijnen van het RIVM.

 


 

Op deze pagina vind je verschillende wandelinitiatieven en -mogelijkheden. 

Wandelen is gezond en een frisse neus halen is fijn. Je hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter én het is heel goed voor je humeur. 

 

#rondjelopen

Vanuit een wandelinitiatief van een inwoonster uit Drachten zijn verschillende wandelroutes in de wijk ontwikkeld. ‘Voor de uitbraak van het coronavirus ging ik wekelijks met een groepje aan de wandel in Drachten. Het idee was om ‘een ommetje’ te ontwerpen voor Drachtsters. Al wandelend hebben we veel moois ontdekt. Soms een park in de wijk of een onbekend schelpenpaadje langs een oud riviertje’  aldus Ria (initiatiefneemster).

 

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft Wandelnet #rondjelopen gelanceerd. Want in beweging blijven heeft zowel fysieke als mentale voordelen. Dit wandelinitiatief haakt hierbij aan.

 

De wandelroutes in Drachten zijn al gemaakt en nú gratis terug te vinden met #rondjelopen Drachten op de website van Route You.

 

eRoutes 

Met de mobiele app van eRoutes kan je ook gemakkelijk en gratis wandelen vanuit huis. Het is heel simpel. Download de app, bepaal je startpunt met de GPS, geef aan welke afstand je wilt wandelen en de app maakt op basis daarvan 3 routes. Je eindigt altijd weer bij je startpunt. Kies een route en laat je verrassen in je eigen omgeving!

 

Je kunt ook trainingsschema’s voor zowel wandelen als hardlopen kiezen, waarmee je verantwoord je conditie verbetert. Kies eenvoudig een persoonlijk doel variërend van 3 tot 50 kilometer. Bij elke training wordt een passende route gegeven zodat jij je onbezorgd op je training kunt richten. Daag jezelf uit en ga vandaag nog van start!

 

Download de app in de Play Store/App Store of scan de QR code hieronder om de app direct te downloaden.   

Gezond Natuur Wandelen

Vindt u het leuk om regelmatig met een groep een uurtje langs een groene route te wandelen? Doe dan mee met Gezond Natuur Wandelen. Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling van een uur in Drachten en Beetsterzwaag. De route kan variëren en de wandeling gaat altijd door. Deze starten op een vaste plaats en vaste tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen. Maar iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om op eigen kosten samen een kopje koffie te drinken. Meer informatie kunt u vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Laatste nieuws: Fietspuzzeltocht

  • 07-05-2021

Na een succesvolle wandelpuzzeltocht heeft Sportbedrijf Drachten een uitdagen...

Laatste nieuws: Avond4daagse Smallingerland gaat dóór met tweede editie van de Home Edition

  • 30-04-2021

Na het succes van vorig jaar presenteert Sportbedrijf Drachten ook in 2021: d...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER