Sportverenigingen

Ondersteuning op maat

De gemeente Smallingerland telt meer dan 100 sportverenigingen. Om bij te kunnen dragen aan de vitaliteit van deze verenigingen biedt Sportbedrijf Drachten advies en (kosteloze) ondersteuning op maat, zowel vraag- als aanbodgericht. Denk hierbij aan ondersteuningstrajecten om meer vrijwilligers, sponsoren en/of leden te genereren. Maar ook andere vraagstukken zoals de AVG wetgeving of maatschappelijk verantwoord handelen worden regelmatig besproken tijdens interventies. Jaarlijks worden hierdoor tientallen verengingen geholpen met het behalen van hun doelstellingen en bouwen zij aan een zekere toekomst.

 

Verenigingsondersteuning is niet alleen om problemen op te lossen, Sportbedrijf Drachten helpt ook een aantal verengingen om zich door te ontwikkelen en verder uit te blinken.

 

In de afgelopen tijd hebben verschillende verenigingen hun weg naar het Sportbedrijf gevonden en hebben korte of langdurige ondersteuning gekregen. In sommige gevallen loopt het traject nog steeds. Hieronder staan een aantal voorbeelden van wat Sportbedrijf Drachten heeft gedaan.

 

Succesverhalen!

Thema: 'Vrijwilligers'

TV Douwekamp Opeinde

Op 7 januari hebben we samen een Clubavond georganiseerd met als onderwerp “de toekomst van de vereniging”. Na een quiz, een behoeftepeiling en een interactieve workshop zijn (nieuwe) vrijwilligers opgestaan en activiteiten en projecten genoemd die we in 2019 samen gaan organiseren. 

 

Sportstichting Dol Fijn

De stichting heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om samen te inventariseren welke vrijwilligersfuncties en ingevuld moeten worden. Samen hebben we de vrijwilligersfuncties in kleine behapbare stukjes gehakt en taakomschrijvingen gemaakt. We hebben de vacatures uitgezet bij Centrum Talent en op de website geplaatst. Sportbedrijf Drachten heeft een massaal gelezen Facebookbericht aan deze samenwerking gewijd.

 

Thema: 'Betrokkenheid'

VV Drachtster Boys

Er zijn meerdere verenigingen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen uitdragen. Samen met ook het COA hebben we dit ideaal omgezet in daden en hebben een project opgestart vanuit de Open Club Gedachte. Inmiddels loopt het project zelfstandig door en brengen we structureel volwassen mannen uit het AZC in beweging. Samen kunnen we nu een nieuw maatschappelijke project voor een kwetsbare doelgroep opzetten.

 

Thema: 'Duurzaamheid'

Boksclub Drachten

De samenwerking met deze vereniging is altijd uitstekend geweest. We hebben samen een 12-weekse cursus opgestart die structureel nieuwe leden oplevert en periodiek herhaald kan worden. Ter aankondiging hebben we samen een promotiefilmpje gemaakt. Tussendoor zijn we bezig geweest met een sponsorplan waarbij we in de laatste fase zitten en bijna kunnen gaan werven.

 

Benieuwd hoe het Sportbedrijf uw vereniging kan helpen? Neem dan snel contact met ons op via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl.

 

Agenda

Houd deze webpagina in de gaten voor:

Cursus MFA/EHBO: Op aanvraag

Themabijeenkomst (november/december)

Verenigingscafé (januari/februari)

Heb jij interesse of een tof idee voor een cursus? Stuur ons een mail via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl

 

Laatste nieuws: Recreatief zwemmen zondag 4 juli = volgeboekt

  • 04-07-2021

Voor zondag 4 juli zijn alle plekjes recreatief zwemmen gereserveerd. Om zeke...

Laatste nieuws: Paralympisch zwemteam traint bij Zwemcentrum De Welle

  • 25-06-2021

Het 50-meterbad van De Welle is deze week de trainingslocatie voor het Nederl...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER