Themabijeenkomsten

Om de kennis binnen uw vereniging op peil te houden of zelfs te vergroten, is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van nieuwe trends, ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving. Sportbedrijf Drachten speelt daar op in door jaarlijks een aantal themabijeenkomsten te organiseren waarin actuele thema’s centraal staan. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen interessant voor bestuursleden, maar zeker ook voor trainers, coaches en/of andere vrijwilligers binnen uw vereniging. 

 

Indien u zelf een onderwerp heeft waar u graag meer over wilt weten, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij dit ook in een bijeenkomst terug laten komen. 

 

Aanmeldformulier Themabijeenkomst woensdag 28 november 2018

  • * velden zijn verplicht.

 

Niet aanwezig? Vul dan onderstaand formulier in!

  • * velden zijn verplicht.

 

Vorige edities

Op deze pagina blikken wij ook terug op themabijeenkomsten die reeds hebben plaatsgevonden én nieuwe bijeenkomsten die gepland staan. Voor deze laatste ontvangt elke sportvereniging een uitnodiging. Mocht dit laatste niet zo zijn, dan kan het zijn dat wij niet de juiste contactgegevens hebben. Neem hiervoor dan even contact met ons op.

 

Themabijeenkomst 25 april 2018

Vrijwilligersbeleid door Edward Stulp van Sport Fryslân

Sport Fryslân heeft een presentatie gegeven over de cursus ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’. Deze cursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op verschillende plekken in Friesland. Vrijwilligers van een vereniging kunnen zich opgeven voor deze cursus via de website van Sport Fryslân of via Sportbedrijf Drachten. 

Een vereniging kan een hulpvraag met betrekking tot bijvoorbeeld vrijwilligers(beleid) ook gemakkelijk neerleggen bij Sportbedrijf Drachten. 

 

De vernieuwde AVG wetgeving

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De oude Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. Sport Fryslân heeft in 2018 twee cursussen AVG georganiseerd.

Het allerbelangrijkste is dat verenigingen laten zien bewust te zijn van de nieuwe wet en actie ondernemen om beter om te gaan met persoonsgegevens. Sportbedrijf Drachten ondersteunt verenigingen om ‘AVG proof’ te worden.

 

Workshop: Teamwork binnen een team van bestuursleden en/of sporters.

René Felen is teamontwikkelaar en heeft gewerkt met o.a. Giovanni van Bronckhorst en Ronald Koeman. Met Koeman werkt hij nu ook weer samen bij het Nederlands Elftal. Daarnaast heeft hij teams begeleid in tal van andere sporten zoals handbal, basketbal, golf en voetbal.

Tijdens deze flitsend interactieve workshop kreeg elk team van bestuursleden verschillende inzichten over samenwerken en presteren.

 

 

Laatste nieuws: Black Friday

  • 19-11-2018

Vrijdag 23 november 2018 is het zover: Black Friday! Deze dag is tr...

Laatste nieuws: Win actie - FIFA 19 Toernooi!

  • 16-11-2018

GRATIS DEELNAME ACTIE | FIFA 19 TOERNOOI!   Volgende week zondag (25 n...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER