Themabijeenkomsten

Wil jij belangrijke notificaties via WhatsApp ontvangen aangaande verenigingsondersteuning? Stuur “APP aan” naar 0612417151 en ontvang eens per maand belangrijke notificatie (om berichten te ontvangen is het noodzakelijk ons nummer ook in uw contactenlijst te zetten).

 

Om de kennis binnen uw vereniging op peil te houden of zelfs te vergroten, is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van nieuwe trends, ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving. Sportbedrijf Drachten speelt daar op in door jaarlijks een aantal themabijeenkomsten te organiseren waarin actuele thema’s centraal staan. Deze bijeenkomsten zijn niet alleen interessant voor bestuursleden, maar zeker ook voor trainers, coaches en/of andere vrijwilligers binnen uw vereniging. 

 

Indien u zelf een onderwerp heeft waar u graag meer over wilt weten, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij dit ook in een bijeenkomst terug laten komen. 

 

Aanmelden

Zodra het thema en de datum voor een nieuwe bijeenkomst bekend zijn, sturen wij een uitnodiging naar de

e-mailadressen van verenigingen die bij ons bekend zijn. Mocht u geen uitnodiging ontvangen, maar dit wel willen, dan kan het zijn dat wij niet de juiste contactgegevens hebben. Neem hiervoor dan even contact met ons op via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl

 

Vorige edities

Op deze pagina blikken wij ook terug op themabijeenkomsten die reeds hebben plaatsgevonden. Hier staat ook nuttige informatie in, die ten goede kan komen voor uw vereniging.

 

Themabijeenkomst 28 november 2018

'Totaalconcept gratis ondersteuning voor uw club'
Stephan Oorburg en Jorick de Haan van Sportbedrijf Drachten hebben in hun presentatie de verschillende mogelijkheden benoemd waarmee het Sportbedrijf verenigingen kosteloos kunnen ondersteunen. Na afloop van de bijeenkomst konden verenigingen door middel van post-its aangeven op welk(e) thema(’s) zij ondersteuning of advies kunnen gebruiken. De aanwezige verenigingen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt en onze verenigingsadviseurs komen wekelijks op bezoek bij de verenigingen. Extra ondersteuning kan altijd aangevraagd worden: mail of bel ons! (verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl en 0512-583666)

 

'BTW vrijstelling op sport en nieuwe subsidiekansen voor sportverenigingen'

Fiscaal jurist mr. Seton van duuq heeft gepresenteerd over de wijziging van de btw wet die per 1 januari 2019 in gaat.

 

Mogelijkheden inzet CIOS studenten

Jasper Raap van CIOS Heerenveen heeft toelichting gegeven op de inzetbaarheid van CIOS-studenten bij verenigingen. Bijvoorbeeld voor het organiseren van activiteiten, verantwoordelijkheid voor een deel van een evenement en nog veel meer. U kunt Jasper rechtstreeks bereiken via j.raap@fcroc.nl en 06-24782577.

 

Succesvol leden werven

Stephan Oorburg heeft uitleg gegeven van het 8-stappen plan om succesvol leden te werven.
Eén manier die succesvol is gebleken is de meer-weekse cursus. Boksclub Drachten en Bowlingvereniging Drachten hebben een dergelijke cursus georganiseerd en hebben daar nieuwe leden aan overgehouden. Voor Boksclub Drachten is een mooi filmpje gemaakt door Sportbedrijf Drachten

 

Themabijeenkomst 25 april 2018

Vrijwilligersbeleid door Edward Stulp van Sport Fryslân

Sport Fryslân heeft een presentatie gegeven over de cursus ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’. Deze cursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op verschillende plekken in Friesland. Vrijwilligers van een vereniging kunnen zich opgeven voor deze cursus via de website van Sport Fryslân of via Sportbedrijf Drachten. 

Een vereniging kan een hulpvraag met betrekking tot bijvoorbeeld vrijwilligers(beleid) ook gemakkelijk neerleggen bij Sportbedrijf Drachten. 

 

De vernieuwde AVG wetgeving

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De oude Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. Sport Fryslân heeft in 2018 twee cursussen AVG georganiseerd.

Het allerbelangrijkste is dat verenigingen laten zien bewust te zijn van de nieuwe wet en actie ondernemen om beter om te gaan met persoonsgegevens. Sportbedrijf Drachten ondersteunt verenigingen om ‘AVG proof’ te worden.

 

Workshop: Teamwork binnen een team van bestuursleden en/of sporters.

René Felen is teamontwikkelaar en heeft gewerkt met o.a. Giovanni van Bronckhorst en Ronald Koeman. Met Koeman werkt hij nu ook weer samen bij het Nederlands Elftal. Daarnaast heeft hij teams begeleid in tal van andere sporten zoals handbal, basketbal, golf en voetbal.

Tijdens deze flitsend interactieve workshop kreeg elk team van bestuursleden verschillende inzichten over samenwerken en presteren.

 

 

Laatste nieuws: September actie

  • 28-08-2019

De vakantie is weer voorbij, tijd om te sporten. Met een van onze abonnemente...

Laatste nieuws: Nieuwe doelgroeplessen

  • 23-08-2019

In september gaan we het nieuwe seizoen niet alleen keihard aftrappen me...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER