Verenigingscafé

Tijdens een Verenigingscafé van Sportbedrijf Drachten worden verenigingen op interactieve wijze geinformeerd over één of twee specifieke onderwerpen die voor hun relevant zijn. Doordat de interactieve workshops voor een klein aantal verenigingen is, kan iedere vereniging haar eigen vereniging als voorbeeld gebruiken. Sportverenigingen ervaren de workshops hierdoor als toepasbaar en interessant.

 

Aanmelden

Zodra nieuwe onderwerpen voor een Verenigingscafé bekend zijn, sturen wij een uitnodiging naar de e-mailadressen van verenigingen die bij ons bekend zijn. Mocht u geen uitnodiging ontvangen, maar dit wel willen, dan kan het zijn dat wij niet de juiste contactgegevens hebben. Neem hiervoor dan even contact met ons op via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl 

 

Vorige Verenigingscafés

 

Verenigingscafé 18 december 2018

"Rookvrije accommodaties" door Marja de Jong en Marjon Mulder GGD Fryslân

GGD Fryslân heeft de aanwezige verenigingen meegenomen in het algemeen geadviseerde stappenplan om sportparken “Rookvrij” te maken. Ook de manier om bezoekers van een sportpark aan te spreken, kwam hier naar voren.

 

“Het gevaar van alcohol (en roken) in de sportkantine” door Robert van de Graaf van VNN

Robert van de Graaf sprak over “verslavingen” in het algemeen en stipte aan dat alcohol en ook roken de gevaarlijkste vormen van verslaving zijn omdat deze in het algemeen het meest worden geaccepteerd en het minst snel worden gezien als echte verslaving. Het is door die bagatellisering echter vele malen problematischer dan bijvoorbeeld een heroïne verslaving, hoe gek dat ook klinkt. Zoiets wordt namelijk veel sneller gesignaleerd als verslaving en deze personen worden direct geholpen.

Laatste nieuws: Doelgroeplessen in de meivakantie 2019

  • 24-04-2019

Geachte gast, Tijdens de meivakantie, van maandag 29 april tot en met zondag...

Laatste nieuws: Clinics Zeemeerminzwemmen

  • 12-04-2019

Heb jij altijd al willen zwemmen als een zeemeermin/-man? Dat kan nu! In de m...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR OMGEVINGSONTDEKKER