Verenigingscafé

Wil jij belangrijke notificaties via WhatsApp ontvangen aangaande verenigingsondersteuning? Stuur “APP aan” naar 0612417151 en ontvang eens per maand belangrijke notificatie (om berichten te ontvangen is het noodzakelijk ons nummer ook in uw contactenlijst te zetten).

 

Tijdens een Verenigingscafé van Sportbedrijf Drachten worden verenigingen op interactieve wijze geinformeerd over één of twee specifieke onderwerpen die voor hun relevant zijn. Doordat de interactieve workshops voor een klein aantal verenigingen is, kan iedere vereniging haar eigen vereniging als voorbeeld gebruiken. Sportverenigingen ervaren de workshops hierdoor als toepasbaar en interessant.

 

Aanmelden

Zodra nieuwe onderwerpen voor een Verenigingscafé bekend zijn, sturen wij een uitnodiging naar de e-mailadressen van verenigingen die bij ons bekend zijn. Mocht u geen uitnodiging ontvangen, maar dit wel willen, dan kan het zijn dat wij niet de juiste contactgegevens hebben. Neem hiervoor dan even contact met ons op via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl 

 

Vorige Verenigingscafés

 

Verenigingscafé 16 oktober 2019

"Workshops Gezondere Sportverenigingen" door Sportbedrijf Drachten

De aanwezige sportaanbieders werden geïnformeerd over de ‘Gezondere Sportkantine’, een project/product van Team:Fit waarbij het aanbieden van gezondere alternatieven centraal staat. In tegenstelling tot het verbannen van ongezond eten en drinken, zoals vaak wordt gedacht.

Onze buurtsportcoaches en verenigingsondersteuners hebben de expertise om verenigingen te ondersteunen en adviseren indien zij toe willen werken naar het behalen van certificaten. (Er zijn drie gradaties: brons, zilver en goud.)

 

Vervolgens kregen de aanwezigen een aantal tips en trucs voor het snel en eenvoudig maken van gezonde snacks in de sportkantine. Dit werd verzorgd door Floor Wolthuizen. Zij heeft ervoor gezorgd dat de kantine van Sportcentrum Drachten als eerste in heel Friesland een zilveren ster als beoordeling heeft gekregen. Er werden gezondere tosti’s en wraps gemaakt en tips gegeven over het inkopen van ingrediënten, het op de kaart zetten van het product en het zichzelf laten verkopen. Ook werden er lekkere smoothies gemaakt en genuttigd.

 

De avond werd afgesloten met een informatieve presentatie over het project ‘Gezondere Sportverenigingen’. Dit project biedt nieuwe kansen voor sportaanbieders om stappen te zetten binnen gezondheid gerelateerde thema’s als gezondere voeding, mentale weerbaarheid en/of welbekende campagnes zoals NIX18 en de Rookvrije Generatie. Voor de sportverenigingen die hiermee aan de slag willen is budget beschikbaar gesteld vanuit het gezondheidsbudget van de gemeente. De verenigingsondersteuners van Sportbedrijf Drachten ondersteunen de sportaanbieders bij het behalen van de criteria.

 

 

Verenigingscafé 18 december 2018

"Rookvrije accommodaties" door Marja de Jong en Marjon Mulder GGD Fryslân

GGD Fryslân heeft de aanwezige verenigingen meegenomen in het algemeen geadviseerde stappenplan om sportparken “Rookvrij” te maken. Ook de manier om bezoekers van een sportpark aan te spreken, kwam hier naar voren.

 

“Het gevaar van alcohol (en roken) in de sportkantine” door Robert van de Graaf van VNN

Robert van de Graaf sprak over “verslavingen” in het algemeen en stipte aan dat alcohol en ook roken de gevaarlijkste vormen van verslaving zijn omdat deze in het algemeen het meest worden geaccepteerd en het minst snel worden gezien als echte verslaving. Het is door die bagatellisering echter vele malen problematischer dan bijvoorbeeld een heroïne verslaving, hoe gek dat ook klinkt. Zoiets wordt namelijk veel sneller gesignaleerd als verslaving en deze personen worden direct geholpen.

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER