Verenigingsondersteuning

Wil jij belangrijke notificaties via WhatsApp ontvangen aangaande verenigingsondersteuning? Stuur “APP aan” naar 06-12417151 en ontvang eens per maand een notificatie (om berichten te ontvangen is het noodzakelijk ons nummer ook in uw contactenlijst te zetten).

 

Ondersteuning op maat

De gemeente Smallingerland telt meer dan 100 sportverenigingen. Om bij te kunnen dragen aan de vitaliteit van deze verenigingen biedt Sportbedrijf Drachten advies en (kosteloze) ondersteuning op maat, zowel vraag- als aanbodgericht. Denk hierbij aan ondersteuningstrajecten om meer vrijwilligers, sponsoren en/of leden te genereren. Maar ook andere vraagstukken zoals de AVG wetgeving of maatschappelijk verantwoord handelen worden regelmatig besproken tijdens interventies. Jaarlijks worden hierdoor tientallen verengingen geholpen met het behalen van hun doelstellingen en bouwen zij aan een zekere toekomst.

 

Verenigingsondersteuning is niet alleen om problemen op te lossen, Sportbedrijf Drachten helpt ook verengingen om zich door te ontwikkelen en verder uit te blinken.

 

In de afgelopen tijd hebben verschillende verenigingen hun weg naar het Sportbedrijf gevonden en hebben korte of langdurige ondersteuning gekregen. In sommige gevallen loopt het traject nog steeds. Hieronder staan een aantal voorbeelden van de ondersteuning die Sportbedrijf Drachten heeft gedaan. Benieuwd hoe het Sportbedrijf uw vereniging kan helpen? Neem dan snel contact met ons op via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl.

 

Succesverhalen!

 

Thema: 'Vrijwilligers'

TV Douwekamp Opeinde

Op 7 januari hebben wij samen een Clubavond georganiseerd met als onderwerp “de toekomst van de vereniging”. Na een quiz, een behoeftepeiling en een interactieve workshop zijn (nieuwe) vrijwilligers opgestaan en activiteiten en projecten genoemd die wij in 2019 samen gaan organiseren. 

 

Lees meer 'vrijwilligers' succesverhalen  >>

 

Thema: 'Betrokkenheid'

VV Drachtster Boys

Er zijn meerdere verenigingen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen uitdragen. Samen, oa. met het COA, hebben wij dit ideaal omgezet in daden en zijn een project opgestart vanuit de Open Club Gedachte.Inmiddels loopt het project zelfstandig door en brengen wij structureel volwassen mannen uit het AZC in beweging.

 

Lees meer 'betrokkenheid' succesverhalen >>

 

Thema: 'Duurzaamheid'

Boksclub Drachten

De samenwerking met deze vereniging is altijd uitstekend geweest. Wij hebben samen een 12-weekse cursus opgestart die structureel nieuwe leden oplevert en periodiek herhaald kan worden. Ter aankondiging hebben wij samen een promotiefilmpje gemaakt. Tussendoor zijn wij bezig geweest met een sponsorplan waarbij wij in de laatste fase zitten en bijna kunnen werven.

 

Lees meer 'duurzaamheid' succesverhalen >> 

 

Thema: 'Financieel Bewust'

The Unity Dance Crew

Deze dansgroep van BCD heeft zich gekwalificeerd voor het WK in Orlando, Amerika! Om daar actief te kunnen zijn moet de dansgroep aardig wat kosten maken en werken wij samen aan activiteiten die sponsorgeld opleveren.

 

Lees meer 'financieel bewust' succesverhalen >>

 

Thema: 'Gastvrijheid'

AV Impala

Samen met de vereniging hebben wij een serie van proeflessen opgezet speciaal voor kinderen met een beperking. Ze kunnen hierdoor kennismaken met atletiek.

 

Lees meer 'gastvrijheid' succesverhalen >> 

 

Thema: 'Sport'

FTC Smallingerland

Fiets- en Toer Club Smallingerland wil een nieuwe fietstocht door en om Drachten op de kaart zetten en heeft het Sportbedrijf gevraagd hierover mee te denken. De brainstormgesprekken zijn geweest en door verschillende gesprekken met het Sportbedrijf is een samenwerking ontstaan tussen de 8 van Drachten en FTC, resulterend in de ’88 van Drachten’. Een fietstour door en om Drachten met de start in het centrum van Drachten. Een succesvolle eerste keer smaakt naar meer en dus wordt ook in 2020 de tocht weer georganiseerd.

 

Lees meer 'sport' succesverhalen >> 

 

Thema: 'Communicatie'

STC De Kluners 

Samen met deze vereniging hebben wij een promotievideo voor de vereniging opgenomen, onze marketingafdeling heeft tijdens een reguliere training mooie beelden kunnen schieten. Hierdoor kan de vereniging bij het werven van nieuwe leden mooie beelden laten zien van het aanbod. 

 

Thema: 'Gezondheid'

VV ONT

De vereniging staat bekend om haar slogan: “wat goed is kan altijd beter”. Dit is ook de reden waarom VV ONT bij een van de meest gezonde sportverenigingen wil horen en hier naar handelt. De vereniging heeft al jaren een rookbeleid, vele uitingen van de NIX18 campagne en een verantwoorde sportkantine. Samen met het Sportbedrijf zorgen ze voor extra promotie van de Rookvrije Generatie en het doel van deze stichting. Ook wordt er extra aandacht besteed aan het alcoholbeleid tijdens activiteiten van de (oudste) jeugd. Daarnaast staat de vereniging op het punt om een officiële certificering van het Team:Fit concept te halen. 

 

Thema: 'Veilig Sportklimaat'

 

 

Benieuwd hoe het Sportbedrijf uw vereniging kosteloos kan helpen?

Neem dan snel contact met ons op via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl.

 

 

Agenda

Cursus MFA/EHBO: Op aanvraag

Themabijeenkomst (november/december)

Verenigingscafé (september/oktober)

 

Heb jij interesse of een tof idee voor een cursus? Stuur ons een mail via verenigingen@sportbedrijf-drachten.nl

Laatste nieuws: Fotopuzzeltocht Drachten

  • 27-02-2021

In deze tijd van weinig samen bewegen, heeft Sportbedrijf Drachten een uitdag...

Laatste nieuws: Vakantiesport: activiteiten en clinics in voorjaarsvakantie!

  • 17-02-2021

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijdens de week van 22 februari...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER