Verenigingsnieuws

Update: 18-05-2021

Naar aanleiding van de aangepaste maatregelen rondom sport ontstaan veel vragen. Wij geven middels deze pagina alvast antwoord op de veelgestelde vragen die bij ons binnenkomen.

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de geldende maatregelen rondom sport?

Buiten:

Personen tot en met 26 jaar mogen buiten wel in grotere teams binnen de 1,5 meter sporten. Of buiten wedstrijden spelen met teams van hun eigen club. Daarnaast mogen gemeenten sportactiviteiten organiseren op andere locaties. Ben je 27 jaar of ouder dan mag onder voorwaarden in georganiseerd verband op een buitensportaccommodatie of bij sportactiviteiten die door of met goedkeuring van de gemeente georganiseerd zijn, in een groepsgrootte van maximaal vier personen op 1,5 meter afstand gesport worden. De afzonderlijke groepen van vier personen mogen daarbij niet mengen (Deze groepsgrootte wordt per 19 mei uitgebreid van vier naar dertig personen, met inachtneming van de 1,5 meter afstand).

Zeilen vanaf een watersportlocatie en roeien vanaf een roeiaccommodatie passen binnen de regels.

 

Binnen:

Per 19 mei gaan de binnensportlocaties onder voorwaarden weer open. Binnen geldt dan dat jeugd tot en met 17 jaar in teams mag sporten, zonder afstandsbeperking, met maximaal dertig personen in één ruimte.

Personen ouder dan 17 jaar mogen dan in groepen van maximaal twee personen (exclusief een instructeur) sporten, op anderhalve meter afstand. Ook hier geldt het maximum van dertig personen per ruimte.

 

Bij wie moet ik aangeven dat wij als vereniging weer willen gaan sporten?
Een vereniging doet er verstandig aan om te kijken naar de laatste richtlijnen vanuit NOC*NSF. Hiervoor hoeven ze geen contact op te nemen. Heb je toch als vereniging specifieke vragen, neem hiervoor contact met ons op via de mail. 
 

Wij hebben een eigen accommodatie maar weten niet of wij deze mogen gebruiken, hoe kom ik hier achter?
Wanneer het een buitenlocatie betreft welke beheerd wordt door een vereniging, kunt u gebruik maken van uw accommodatie. In een binnen locatie mogen maximaal 30 personen per ruimte sporten. Huur je een ruimte bij ons, neem hiervoor contact met ons op via de mail.

In de zomer mocht ik sporten in de openbare ruimte, mag dit nu ook?
Tot en met 17 jaar mag dit weer in groepsverband, vanaf 18 jaar mag dit enkel in groepen van vier met onderling 1,5 meter afstand (exclusief trainer/coach). 

Wij hebben geen eigen accommodatie maar willen wel met de doelgroep tot en met 17 jaar trainen in groepsverband, mag dit? 
Ja dit mag. Mensen tot en met 17 jaar mogen in de openbare ruimte in groepsverband sporten.

Wij hebben geen eigen accommodatie maar willen wel met de doelgroep tot en met 26 jaar trainen in groepsverband, mag dit? 
Dit mag volgens de richtlijnen alleen op een sportaccommodatie die beheerd wordt door een sportvereniging. Neem hiervoor eventueel contact met op ons via de mail.

Mogen ouders naar de trainingen van kinderen komen kijken?
Nee, dat mag niet. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Ouders/verzorgers die noodzakelijk zijn voor het kunnen laten sporten van een kind/jongere, bijvoorbeeld voor kinderen/jongeren met een beperking, mogen wel worden toegelaten.

 

Mogen kinderen die geen lid zijn van een club ook op de sportaccommodaties sporten?
Ja, kinderen en jongeren moeten zoveel mogelijk de kans krijgen om mee te doen. Ook als ze geen lid zijn van een vereniging.

 

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het sporten in een binnensportaccommodatie?
Binnen moet iemand van 13 jaar en ouder een mondkapje dragen bij het naar binnen gaan en weggaan. Maar het mondkapje mag af tijdens het sporten.

 

 

contact

Stel hier je vraag

  • * velden zijn verplicht.

Laatste nieuws: gave activiteiten voor jongeren tijdens de summergames

  • 16-06-2021

Als vervolg op de succesvolle Wintergames organiseren we dit keer in samenwer...

Laatste nieuws: Sneeuwballengevecht in de zomer

  • 11-06-2021

Het klinkt gek, maar het is waar! Leerlingen in Drachten kunnen vanaf deze we...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER