ABC schoolzwemmen

In de gemeente Smallingerland kunnen alle leerlingen van het speciaal onderwijs en van groep 3 en 4 van het regulier basisonderwijs deelnemen aan het schoolzwemmen. Dit geldt, afhankelijk van de school, voor de diploma's A, B en C. Schoolzwemmen is een leuke, praktische en effectieve manier op weg naar het zwemdiploma! De zwemlessen zijn speels en kindgericht en gegeven door zorgvuldig geselecteerde en deskundige instructeurs.


Methode

Uw zoon of dochter krijgt bij ons les volgens het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit drie nationale Zwemdiploma's: A, B en C. De zwemdiploma's A en B zijn waardevol, maar het complete Zwem-ABC staat garant voor een leven vol zwem- en waterplezier! Al vanaf de eerste zwemles ligt het accent op veiligheid en zelfredzaamheid in en om het water. Zwemcentrum De Welle werkt met het NPZ-NRZ diploma. Voor de landelijke voorwaarden van de diploma's verwijzen wij u graag naar de website van NPZ-NRZ. Zwemcentrum De Welle werkt met het leerlingvolgsysteem. Als ouder kunt u hiermee de zwemlessen van uw kind op de voet volgen. Hier kunt u door middel van uw persoonlijke gegevens inloggen. Voor uitleg van het leerlingvolgsysteem klikt u hier.

Heeft uw zoon of dochter het Zwem ABC compleet? Dan biedt Zwemcentrum De Welle het Swimstar programma aan. Met Swimstar maakt uw zoon of dochter op een leuke manier kennis met diverse zwemsporten. Bij de lessen staat het plezier van de kinderen voorop met allerlei materialen en spelvormen. Met Swimstar kunnen certificaten worden behaald voor o.a. Survival, waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen.

 

Zwemlesplanning scholen 2020-2021

Voor de reguliere jaarplanning van het schoolzwemmen klikt u hier. Klik hier voor de planning van de scholen De Spreng, De Bolder, De Kameleon, De Swetten, Het Anker, 't Foarhus, 't Tweespan, De Wiekslag en De Meander (groep 3 en 4). Voor de planning van de scholen De Diamant, De Leister Igge, It Werflan, De Wiksel en De Frissel, klik hier (groep 3 en 4). Voor de scholen die hier niet genoemd zijn geldt de reguliere jaarplanning. 


Diploma- en proefzwemmen

Met proefzwemmen wordt beoordeeld of uw zoon of dochter klaar is voor het diplomazwemmen. Tijdens het proefzwemmen wordt de kinderen gevraagd alle vaardigheden van het diplomazwemmen te laten zien. De kinderen worden goed voorbereid op het diplomazwemmen door alvast de setting van het diplomazwemmen te oefenen. Alle kinderen die met succes proefzwemmen worden via de school uitgenodigd om diploma te zwemmen. De communicatie hierover loopt via de meester of juf. En dan is het zover: uw zoon of dochter mag gaan diplomazwemmen! Een spannende dag, maar het team van zweminstructeurs maakt er samen met u een groot feest van! Vriendjes, familie, opa's en oma's, iedereen is welkom om de kinderen aan te moedigen. Het diplomazwemmen wordt drie keer per schooljaar georganiseerd. De uitreiking van de diploma's vindt plaats op school. Voor de informatie omtrent de eisen van het diplomazwemmen, verwijzen wij u graag naar de website van het NPZ-NRZ.


Particuliere zwemlessen

Alle kinderen die aan het einde van het schooljaar nog geen zwemdiploma hebben behaald, kunnen deelnemen aan particuliere zwemles. Uw zoon of dochter stroomt dan direct in op zijn of haar eigen niveau. De overgang naar particuliere zwemlessen verloopt soepel; de vaardigheden van uw zoon of dochter worden nauwlettend bijgehouden via het leerlingvolgsysteem. Voor aanmelding of informatie is onze Infobalie u graag van dienst.


Praktische informatie

– De zwemles is onder schooltijd.
– De leerlingen gaan per bus van de basisschool naar Zwemcentrum De Welle en weer terug.
– Bij het A, B en C diploma wordt met kleding aan geoefend. In de zwemlesplanning staat aangegeven op welke dagen dit van toepassing is. Kleding per niveau en diploma:

Diploma A

Niveau 0 & 1: badkleding & t-shirt met lange mouwen.
Niveau 2 & 3: badkleding, t-shirt met lange mouwen en een lange broek.
Niveau 4: badkleding, t-shirt met lange mouwen, een lange broek en schoenen.

Diploma B

badkleding, shirt met lange mouwen, lange zomerbroek (geen legging/pyjamabroek) en schoenen.

Diploma C & ABC:

badkleding, shirt met lange mouwen, lange zomerbroek, jas met lange mouwen en schoenen.


Contact

– In het Schoolzwemprotocol treft u alle informatie m.b.t. het schoolzwemmen.
- Heeft u als ouder vragen over de praktische informatie omtrent het schoolzwemmen? Deze kunt u stellen aan de juf of meester van uw zoon of dochter.
– Heeft u als ouder vragen over de dagelijkse gang van zaken van het schoolzwemmen? Deze kunt u stellen via de mail of telefonisch: 0512 58 36 66.
– Heeft u als school vragen over het rooster of over het vervoer? Contactpersoon is mevrouw Siska Brouwer, afdeling onderwijs van de gemeente Smallingerland. Tel: 0512 58 13 36.

Laatste nieuws: Fietspuzzeltocht

  • 07-05-2021

Na een succesvolle wandelpuzzeltocht heeft Sportbedrijf Drachten een uitdagen...

Laatste nieuws: Avond4daagse Smallingerland gaat dóór met tweede editie van de Home Edition

  • 30-04-2021

Na het succes van vorig jaar presenteert Sportbedrijf Drachten ook in 2021: d...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER