Methode Zwem ABC

Zwemcentrum De Welle hecht er veel belang aan om de zwemlessen gestructureerd op te bouwen. De lessen worden stapsgewijs en op maat geven. Uw zoon of dochter krijgt hierdoor de tijd om zelfverzekerd en met plezier het effect van water te leren kennen. Uw zoon of dochter krijgt bij ons les zonder gebruik te maken van drijfmiddelen zoals zwemkurkjes of armbandjes. Hierdoor zwemt uw zoon of dochter al vanaf de eerste les op eigen kracht. Dit levert grote voordelen op; uw zoon of dochter leert meteen om te gaan met de invloeden van zwaartekracht en opwaartse druk van het water. Uw zoon of dochter kan zich hierdoor sneller zelf redden in het water. Drijfmiddelen kunnen een gevoel geven van (schijn)veiligheid, waardoor het afbouwen en uiteindelijk weglaten een moeilijke stap kan worden. 


Zwem-ABC

Uw zoon of dochter krijgt bij ons les volgens het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit drie nationale Zwemdiploma's: A, B en C. Tijdens de zwemlessen leert uw zoon of dochter alle vaardigheden die nodig zijn bij het zwemmen in moderne zwembaden en activiteiten op, in en aan het buitenwater. Hoe meer zwemdiploma's er worden behaald, hoe veiliger uw zoon of dochter is in het water. Na behalen van het zwemdiploma A, B en C krijgt uw zoon of dochter het predicaat Zwemveilig. Al vanaf de eerste zwemles ligt het accent op veiligheid en zelfredzaamheid in het water onder alle omstandigheden. Zwemcentrum De Welle werkt met het NPZ-NRZ diploma. Voor de landelijke voorwaarden van de diploma's verwijzen wij u graag naar de website van NPZ-NRZ


Zwemdiploma A

Het is zover: uw zoon of dochter start met zwemles! Dit is zeker een beetje spannend, maar ook heel leuk. In het begin wordt vooral veel aandacht besteed aan het watervrij maken van uw zoon of dochter. Spelenderwijs worden oefeningen gedaan waardoor jonge kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Ze leren drijven op de borst en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, kijken en zoeken. Na deze belangrijke periode worden stapsgewijs de zwemslagen schoolslag, enkelvoudige rugslag, borst- en rugcrawl aangeleerd.

Het zwemdiploma A bestaat uit vier niveaus. Uw zoon of dochter start de zwemles in het instructiebad (0.60 m. – 0.75 m. diep en 10 m. bij 10 m. groot). In het laatste niveau zwemt uw zoon of dochter in het 50-meter bad (2.3 m. diep). Al vanaf de eerste niveaus zwemt uw kind af en toe met kleding aan. Klik hier voor de indeling en activiteiten per niveau. 


Extra ondersteuning 

Om de zwemlessen van uw zoon of dochter zo goed mogelijk te laten verlopen, biedt Zwemcentrum De Welle extra ondersteuning aan. U kunt samen met uw zoon of dochter oefenen tijdens het oefenuur. Meer informatie treft u hier


Zwemdiploma B

Beter leren zwemmen doet uw zoon of dochter met het zwemdiploma B! Bij zwemdiploma B draait het om het verbeteren van de bestaande technieken waardoor de zwemveiligheid toe neemt. De conditie van uw zoon of dochter neemt toe omdat van hen gevraagd wordt langere afstanden te zwemmen, ook onder water. Een deel van de lessen wordt er met kleding aan geoefend. Als u de keuze heeft gemaakt voor een A + B pakket, kan er na het behalen van het A-diploma direct worden gestart met het B diploma.


Zwemdiploma C

Zwemdiploma C maakt het Zwem-ABC Compleet! Je kind is na het behalen van dit diploma zelfredzaam in het water. Met zware kleding (jas, lange broek) wordt survivalzwemmen geoefend. Zwemmen voor het C diploma betekent ook grotere afstanden zwemmen, verbeteren van de borst- en rugcrawl en het aanleren van speciale 'survival' vaardigheden. Dit zijn een koprol voor- en achterover, een hoekduik en de zogenaamde ‘helphouding’. Tevens speelt het onder water oriënteren een grote rol. Na het behalen van het Zwem ABC is het raadzaam dat uw zoon of dochter blijft zwemmen.
 

Proefzwemmen en diplomazwemmen

Met proefzwemmen wordt beoordeeld of uw zoon of dochter klaar is voor het diplomazwemmen. Tijdens het proefzwemmen wordt de kinderen gevraagd alle vaardigheden van het diplomazwemmen te laten zien. Door het proefzwemmen wordt uw zoon of dochter goed voorbereid op het diplomazwemmen. En dan is het zover: uw zoon of dochter mag gaan diplomazwemmen! Een spannende dag, maar het team van zweminstructeurs maakt er altijd een heel groot feest van! U bent allemaal van harte welkom om te komen kijken. De eisen rondom het diplomazwemmen treft u op de website van het NPZ-NRZ.


Betrokkenheid 

Als ouder wilt u graag betrokken zijn bij de zwemlessen van uw zoon of dochter. Op geplande dagen organiseren wij:
1. Kijklessen: tijdens de kijklessen kunt u de zwemles bijwonen. Voor niveau 1, 2 en 3 geldt dat u mee mag zwemmen! Als uw kind in niveau 4 zwemt mag u vanaf de tribune mee kijken naar de verrichtingen van uw kind.
2. Inloopkwartier: tijdens het inloopkwartier kunt u de laatste 15 minuten van de les bijwonen en/of vragen stellen.

Ook kunt u elke donderdagmiddag tussen 16.00 - 18.00 uur en zondag tussen 11.00 - 12.00 uur samen oefenen tijdens het oefenuur

 

 

Laatste nieuws: Fietspuzzeltocht

  • 07-05-2021

Na een succesvolle wandelpuzzeltocht heeft Sportbedrijf Drachten een uitdagen...

Laatste nieuws: Avond4daagse Smallingerland gaat dóór met tweede editie van de Home Edition

  • 30-04-2021

Na het succes van vorig jaar presenteert Sportbedrijf Drachten ook in 2021: d...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER