Survivalzwemmen voor peuters

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat wij vanaf aanstaande maandag, 11 mei, Zwemcentrum De Welle weer openen! Dit zullen we gefaseerd doen. We bieden in eerste instantie ruimte voor banenzwemmen en verenigingszwemmen. In de daaropvolgende weken zullen we stapsgewijs de zwemlessen, doelgroepen en het recreatief zwemmen hervatten. 

 

Ga naar:

Op de pagina 'corona update - heropening' vindt u alle informatie. 


 

 • Survivalzwemmen (n.v.t.)

  Survivalzwemmen voor peuters is speciaal ontwikkeld om jonge kinderen zonder zwemdiploma zelfredzaam te laten zijn in het water. Twee instructeurs leren uw kind op een speelse en leuke manier hoe ze zichzelf kunnen redden wanneer zij ongewild te water raken. Zo oefenen de instructeurs samen met de kinderen hoe zij op hun rug kunnen draaien en blijven drijven, kopje onder gaan en weer boven komen, uit het water klimmen, vallen en springen en peddelen naar de kant. Elke les starten de peuters met kleding aan en springen het water in. Het instructiebad wordt omgetoverd tot een uitdagende omgeving. De instructeurs maken gedurende de oefeningen gebruik van allerlei materialen, zoals drijfmiddelen, matten, hoepels en duikringen. 

  Survivalzwemmen is geen zwemles, maar legt wel een goede basis voor de zwemlessen van het Zwem-ABC. Het Survivalzwemmen is ingedeeld in drie niveaus waardoor uw kind steeds sterker en zelfverzekerder wordt in en om water. Elk niveau wordt beloond met een leuk certificaat. Uw kind kan na het behalen van de niveaus direct instromen in niveau twee van het leszwemmen. Uiteraard krijg uw kind voorrang op zwemles wanneer deze hieraan toe is. Survivalzwemmen is voor alle peuters van 3 tot 4 jaar.

  Om aan Survivalzwemmen mee te kunnen doen, vragen wij het volgende:
  - Uw zoon of dochter durft zonder ouders te zijn.
  - Uw zoon of dochter durft zelfstandig in het water te springen.
  - Uw zoon of dochter durft onder water. 

  Is uw peuter nog niet zover? Dan adviseren wij het Ouder & Kind zwemmen. U kunt middels het leerlingvolgsysteem de ontwikkelingen van uw zoon of dochter op de voet volgen.


  Aanbod Survivalzwemmen 

  Woensdag

  15.15 - 15.45 uur

   

  16.00 - 16.30 uur

  Zaterdag

  11.15 - 11.45 uur 

    12.00 - 12.30 uur 


  Tarieven en proefles Survivalzwemmen

  Ervaren hoe leuk en leerzaam Survivalzwemmen is? Meld uw zoon of dochter dan aan voor een gratis proefles! Aanmelden kan hier.
  Bent u benieuwd naar de tarieven van alle Aqua Sporten? Klik hier!

   

  10-badenkaart

  Los tarief

  € 67,20

  € 8,40

   

 

Laatste nieuws: Fietspuzzeltocht

 • 07-05-2021

Na een succesvolle wandelpuzzeltocht heeft Sportbedrijf Drachten een uitdagen...

Laatste nieuws: Avond4daagse Smallingerland gaat dóór met tweede editie van de Home Edition

 • 30-04-2021

Na het succes van vorig jaar presenteert Sportbedrijf Drachten ook in 2021: d...

BEKIJK ALLE SPORTEN IN DE OMGEVING

GA NAAR DE OMGEVINGSVERKENNER